''Aanschuiven bij Albertina van Nassaustraat''

Geschreven: donderdag 09 juni 2016
Geschreven door Tiny Poppe & Bart v Overbeeke, Cursor

Uit Cursor 19, studentenkrant TU/e, 9 juni 2016

Wat is dit voor een huis? In dit Jongerenhuis woont een gevarieerd gezelschap bewoners: drie studenten, twee vluchtelingen en huisbaas Sjaak Huijser (74), tevens initiatiefnemer van de twee Jongerenhuizen die Eindhoven telt. Volgens Maikel Timmerman (26), student Omgangskunde aan de Fontys, is de huisbaas, overigens niet aanwezig bij het gesprek, met hart en ziel begaan met de vluchtelingen, ongeacht hun status. "Want met politiek en religie heb ik niks te maken", luidt zijn standpunt. Volgens Maikel heeft Huijser te kennen gegeven op zijn 75ste het huis uit te gaan. Lachend: "Dan gaat hij op kamers."

Lees meer...

''Vluchtelingen zijn toffe huisgenoten''

Geschreven: donderdag 10 september 2015
Geschreven door Anne-Fleur Pel, Metro

Uit Metro van 10 september 2015

Vluchtelingen laten samenwonen met studenten. Het is een van de plannen om asielzoekers in Nederland onder te brengen. In het Jongerenhuis in Eindhoven doen ze dit al bijna 15 jaar. „Ik noem mijn huisgenoten mijn kleurpotlodenfamilie. Waarin we als broers en zussen soms een hekel aan elkaar hebben en de volgende dag weer samen een biertje drinken op de bank”, zegt Saskia Bruininx.

Lees meer...

'Eindhoven heeft het'

Geschreven door Evelien Veldboom

'Goed hart alleen niet genoeg'

Geschreven: zaterdag 05 september 2015
Geschreven door Dominique Elshout - .

Uit het Eindhovens Dagblad van 5 september 2015

Verduidelijking van het 'screenen': Door een professional van te voren de stabiliteit van de vluchteling laten screenen en duidelijke afspraken maken over het einde van de verblijfstijd. Weet wie je in huis haalt en kijk of je opgewassen bent tegen de problemen die een vluchteling kan hebben.

Zie verder ons commentaar:

Lees meer...

‘Vluchteling moet rechtop lopen’

Geschreven: maandag 01 juni 2015 Gepubliceerd: maandag 01 juni 2015
Geschreven door Eindhovens Dagblad: Dominique Elshout - .

Jonge vluchtelingen geen toekomst? Moet je net in het Jongerenhuis in Eindhoven zijn, waar ze tegen hun bewoners die nog geen papieren hebben, zeggen: Je máákt maar een toekomst. Niks depressief op de bank zitten.

Lees meer...