Nieuws / in beeld

Valt een man uit de lucht

Korte film VPRO Dorst ter gelegenheid van Wereldvluchtelingendag (20 juni 2018)

De korte film Valt een man uit de lucht is een bizarre, zwartkomische korte film van VPRO Dorst over hoe de Nederlander geconfronteerd wordt met de komst van de vluchteling. De film vertelt het verhaal van Ton en Ineke Korrel (gespeeld door Raymond Thiry en Jacqueline Blom) bij wie er in de tuin een vluchteling uit de lucht valt.

De film kwam online op Wereldvluchtelingendag (20 juni) en was op 15 juli te zien bij NPO3.

De film kun je hier bekijken

Interview met Dawit, bezoeker van de Huiskamer

De makers van de film hebben aan een aantal vluchtelingen gevraagd om naar de film te kijken. De reacties leiden tot verassende inzichten en bijzondere gesprekken over hoe het is je moederland achter te laten en in een ver, vreemd land een nieuw bestaan op te bouwen. 

Eén van die vluchtelingen is Dawit, 23 jaar, afkomstig uit Ethiopië en regelmatig bezoeker van de Huiskamer. Zijn bijzondere relaas vind je hier:


Sportdag 27 maart 2018

Op de laatste dag van zijn stage organiseerde Djes Koekendorp een sportdag voor de bezoekers van de Huiskamer. Djes is student Sociale Studies bij Fontys en liep de afgelopen vijf maanden stage bij de Huiskamer.

Op het programma stonden tafeltennis, een renspel met hoelahoep en flesvoetbal. Er werd fanatiek meegedaan, veel gerend en bovenal veel gelachen. Voor herhaling vatbaar dus!

 


Film van Woonbedrijf040 10 mei 2017

Het Jongerenhuis kreeg in september 2016 een nieuwe plek in de Ridderzaal van gebouw De Ridder in hartje Eindhoven. Er ontstond een ontmoetingsplek voor wereldburgers (vooral jongeren) uit alle windstreken. Hier kunnen mensen zichzelf ontwikkelen, vrienden ontmoeten, samen lunchen, sporten, leren en nog veel meer. De Huiskamer is een plek waar de jongeren zich veilig voelen, elkaar helpen en werken aan een betere toekomst. 

Het is een heel goed voorbeeld van hoe gebruikers van De Huiskamer (de wereldburgers) en de bewoners (senioren) van De Ridder elkaar vinden. Door bijvoorbeeld samen te eten, maken ze kennis met elkaars cultuur en eetgewoonten. In alle culturen is samen eten immers een goede manier om met elkaar in contact te komen. Daarom startte Het Jongerenhuis met een lunch in De Huiskamer. Ze maken er samen een succes van!!

 


M.I.A. Borders 17 februari 2016
Film over de vlucht over de Middellandse Zee


De Huiskamer, Uitzending van Studio 040 van 28 september 2016

 

Over De Huiskamer


Nachtzoen, NPO uitzending van 21 maart 2016

 

Nachtzoen, NPO uitzending van 21 maart 2016


Talkshow SPAM 20 dec 2015


Kennedymars 2015


in Huis

 


Talentsupport


Etalage